For fem år siden startede alternativets bevægelse. Det startede som en politisk tanke, en samtale og en opfordring og bredte sig med vinden på et øjeblik. Vi fik et nyt parti, som entydigt stillede sig på menneskets side, på humanismens, miljøet og naturens side med troen på, at håb kan skabe forandring.

Alternativet ønsker at være en stærk politisk stemme i den bevægelse, som er ubærlig nødvendig i dag i Danmark og i verden: Klimaet og naturens stemme.

Stemmen, der går op imod jagten på uendelig vækst og et stadigt stigende forbrug.

Stemmen, der ønsker livskvalitet for alle mennesker i centrum for udvikling i samfundet, som går op imod den økonomiske tænkning, der ikke har miljøet og menneskets vel som sit mål.

Stemmen, som ønsker social lighed og menneskeværdighed for alle.

Vi tror godt om menneskets muligheder. Vi tror på at demokratiet kan bære udviklingen i fremtiden, hvis den får lov at folde sine stærke vinger ud og omfavne hele befolkningen.

Hver eneste borger – skal have en stærk ligeværdig stemme.

Lighed og solidaritet

Vi er udsprunget af en kamp for lighed og solidaritet. På ønsket om at stræbe efter at hvert enkelt menneske skal kunne udfolde sig og sine talenter på smukkeste vis og give plads til alles udfoldelse.

I dag har vi eksisteret i fem år og har med vores tusindvis af medlemmer skabt en platform, hvorfra den grønne stemme kan brede sig i hele landet. Vi ønsker at få magt for at dele magten med alle.

Vores mål er det levende demokrati, som inddrager borgerne i alle hjørner af landet i at skabe den mest bæredygtige organisation af et samfund i hele verden.

Man siger, at vi er den første generation, der oplever konsekvenserne af klimakrisen – og den sidste der kan stoppe den.

Alternativet er for mig et håb om, at vi kan være den forandring, der skal til for at vende udviklingen.

LÆS OGSÅ: Frivilligheden må ikke tæmmes